Slik tar du vare på hundens trampdynor.

Slik tar du vare på hundens trampdynor.

Laksolje, Omega-3 og Kelp er tilskudd som fremmer sterke trampdynor.

Å forebygge og fremme sterke trampdynor er å foretrekke, spesielt når vinteren nærmer seg eller hvis du vet at det kommer en periode der potene vil utsettes for ekstra mye slitasje. Fiskeolje er å foretrekke, vi har Laksolje fra Norsk Dyrehelse som fremmer hud, pels, klør og trampdynor. Vi anbefaler å begynne minst 1 måned før saltet legges på veiene eller før sommerens varmeste periode og varm asfalt. Hvis hunden eller katten din ikke tåler laks, vil vi anbefale Omega-3 fra Norsk Dyrehelse som fremmer hud, trampdynor, klør, pels og hjerte-kar-helsen. Begge disse tilskuddene inneholder Omega-3 som fremmer celler, hud, pels, hjerte og spesielt poter og trampdynor. Akkurat som mennesker kan hunder også ha mangler på visse vitaminer, derfor har vi hundevitaminer til din hund!

Kelp fra Norsk Dyrehelse fremmer pels, klør, trampdynor og pigmentering, og er et tilskudd som hjelper dyret ditt med å opprettholde høyere motstand mot infeksjoner. Tilskuddet er laget av tangpulver og har en rekke fremmende egenskaper som forbedret pels, sterkere klør og trampdynor, opprettholder god fordøyelse samtidig som tilskuddet fremmer høyere motstand mot infeksjoner. Vi vil anbefale å begynne med tilskuddet cirka 1 måned før saltet legges på veiene, den varme asfalten om sommeren eller før den aktive perioden der trampdynene utsettes for ekstra mye. Kelp gir en boost innenfra og er et fôrtilskudd for hunder og katter. 

 

Slik kan du fremme sterke og sunne trampdynor:

Vask og tørk – Trampdynene som er tørre og sprukne trenger forsiktig behandling fordi det gjør vondt. Hvis potene er fuktige eller har blitt utsatt for salt fra veiene, tørk potene og trampdynene forsiktig. Saltet kan ha etsende effekter, så vær forsiktig. Ta en fuktig klut og tørk av, og bruk gjerne en salve etterpå. Salven WashBar Paw Balm – Kanuka + repair er en potesalve som hjelper med å lindre, reparere, fukte og nære trampdynene.

Klipp klørne – Det gjelder å klippe pelsen mellom trampdynene og ikke bare klørne. Lang pels mellom trampdynene kan samle skitt, grus og isdannelser, noe som kan føre til smerte. Det er normalt at hunden din har hår mellom trampdynene, men altfor langt hår som filtrerer seg kan begynne å gnage og forårsake sår. Lett skitt og grus kan forårsake gnagsår. Snø, is og salt kan feste seg og danne isdannelser. Hvis du ikke vet hvordan du skal klippe bort håret, gå til en hundefrisør som kan hjelpe deg.

Sko eller sokker – Har du sett at hunden din hopper på tre ben under turen? Dette kan skyldes kuldekramp. Blodsirkulasjonen kan bli hemmet, og det kan være vanskelig å stå på egne ben. Det du kan gjøre når dette skjer, er å massere potene forsiktig for å få i gang blodsirkulasjonen. Hvordan kan man forhindre kuldekramp i potene? Ta på hunden en passende sko eller sokk når det er kaldest og mest salt på veiene. Har hunden din vanskelig for å gå med sokk eller sko? Bruk i stedet en fet salve for trampdynene.

Slik tar du vare på hundens trampdynor.

Hvis hunden din har fått en alvorlig skadet trampdyna, bør du alltid rådføre deg med veterinæren. Trampdynene kan ta lang tid å lege. Beskytt med bandasje utendørs for å forhindre verre infeksjon.

Du kan fordype deg mer i tilskudd for hundens trampdynor og generell helse gjennom en SLU-studie her.