Hunden som er redd for fyrverkeri

Hunden som er redd for fyrverkeri

Blir hunden din redd for smellere og fyrverkeri?

Er hunden din skuddredd eller ubekvem ved høye lyder? Hunden som er redd for fyrverkeri trenger en hjelpende hånd. Nyttårsaften er en tid for feiring og glede, men for mange hundeeiere kan det være en virkelig utfordring. Å håndtere sine skuddredde hunder under fyrverkeri og smellere kan føles vanskelig. Her kommer 3 tips om hvordan du kan forberede hunden din på nyttårsaften, smellere, høye lyder og fyrverkeri.

Fremme indre ro med tilskuddet Balanse fra Norsk Dyrehelse

Norsk Dyrehelse vil tipse om Balanse, tilskuddet som gir hunden din indre ro. Fra ubekvem til behagelig - selv på nyttårsaften! Vi tilbyr et utmerket tilskudd som kan hjelpe hunden din å opprettholde indre balanse under høylydte og skremmende hendelser som fyrverkeri. Designet for å gi indre ro.

Du kan gi Balanse hver dag og dobbel dose ved spesifikke situasjoner. Vi anbefaler å begynne å venne hunden til Balanse cirka 1 måned før nyttårsaften. Er hunden din redd for smellere og du vil trene en skuddredd hund, kan Balanse være et godt supplement i treningen.

Skap et trygt sted for hunden din som er redd for fyrverkeri.

Å skape et trygt sted for hunden din er avgjørende for å hjelpe dem med å håndtere skuddredsel. Et sted der de kan trekke seg tilbake og føle seg trygge. Det kan være sengen deres, et spesielt rom eller en myk hule som du lager med tepper og puter. La hunden din selv velge dette stedet når de føler seg redde, og sørg for at det er tilgjengelig for dem på nyttårsaften. Legg gjerne med favorittlekene deres og noen godbiter.

Når det er fyrverkeri, prøv å ikke forlate hunden din alene hjemme. Sørg for å gå ut med hunden din i god tid og hold den innendørs når det smeller mest. Trekk for gardinene og spill musikk for å dempe lyden fra smellene. Aktiver hunden din i løpet av dagen med en lang tur og litt hjernetrim, slik at hunden din er sliten i kroppen og hodet for kvelden.

Oppsummert krever det litt forberedelse og kjærlighet å hjelpe den ekstremt skuddredde hunden din på nyttårsaften. Ved å bruke Balanse fra Norsk Dyrehelse  og skape et trygt sted, kan du gjøre feiringen enklere for både deg og din firbente venn. Husk å være tålmodig og kjærlig! Hunden din vil føle seg tryggere og mer avslappet hvis du også gjør det!

Lurer du på reglene rundt smellere og fyrverkeri, kan du lese mer om det på SKKs nettside.