Hund som lukter vondt i munnen

Hund som lukter vondt i munnen

3 tips for hund med dårlig ånde.

Munnhelse hos hunder og katter: Viktigheten av frisk ånde og god munnhelse.

Her kommer 3 tips for hunder eller katter med dårlig ånde. God munnhelse er en viktig del av våre firbente venners trivsel. Mange hunder og katter har i dag problemer med dårlig ånde og mørke belegg på tennene som plakk og tannstein. Vi vil gå gjennom hvorfor munnhelsen er så viktig og hvordan Norsk Dyrehelse kan hjelpe til med å fremme bedre munnhelse.

Hvorfor har valper og voksne hunder dårlig ånde?

Årsaker til at valper har dårlig ånde:

Valper kan av og til oppleve dårlig ånde. Denne ubehagelige lukten kan skyldes flere faktorer. Først og fremst er det viktig å nevne deres tannutvikling som en potensiell årsak. Når valper begynner å miste melketennene sine og de nye permanente tennene vokser frem, kan dette skape ubehag og dermed føre til dårlig ånde. Det er viktig å være tålmodig og vente til alle tennene er på plass før du vurderer munnhelsen deres grundig.

I løpet av denne perioden kan du gi hunden noe å tygge på, som en tyggebein. Disse tyggebeinene kan lindre kløe og ubehag i tannkjøttet når tennene vokser. Dette kan igjen bidra til å redusere risikoen for dårlig ånde og samtidig bidra til en mer behagelig overgang når valpen går fra melketenner til permanente tenner.

Hvorfor voksne hunder får dårlig ånde:

Voksne hunder kan også oppleve dårlig ånde av ulike årsaker. En av de vanligste årsakene er tannstein og plakkdannelse. Hvis du ikke tar vare på hundens munnhelse gjennom tannpuss, tyggebein eller tilskudd som fremmer, kan bakterier og matrester hope seg opp og forårsake dårlig ånde. I tillegg kan underliggende helseproblemer som diabetes eller nyresykdom også påvirke ånden til hunden din. Ser du mørke belegg på tennene i brun eller gul nyanse, er dette et tegn på at plakk og tannstein dannes. Derfor bør du begynne å pusse tennene og tilføre et fremmende tilskudd for munnhelsen. Norsk Dyrehelses Anti Plakk er en bestselger. Fremmer og forebygger god munnhelse.

Andre årsaker til at hunden lukter vondt fra munnen kan være tannkjøttsbetennelse eller indikasjon på problemer med indre organer som leveren eller nyrene. Det er derfor viktig å ikke ignorere dårlig ånde og dårlig munnhelse.

 

Når vi nå har forstått hvorfor munnhelse er så viktig, la oss se på tre effektive måter å fremme bedre munnhelse hos hunden din. Her er 3 tips for hunder med dårlig ånde.

  1. Tyggebein fra RAUH! eller Whimzees

    Tyggebein hjelper med å fjerne plakk og tannstein, samtidig som de holder tannkjøttet sunt. RAUH! er kjent for å tilby høykvalitets tyggebein som er trygge og deilige. Sørg for å velge riktig størrelse. 

  2. Regelmessig tannbørsting

    Tannbørsting er en av de mest effektive måtene å opprettholde god munnhelse på. Bruk en spesiell tannbørste og tannkrem laget for hunder. Start sakte og øk gradvis lengden på børstingen til hunden din blir komfortabel med det. Regelmessig tannbørsting bidrar til å forhindre plakkdannelse og dårlig ånde.

  3. Norsk Dyrehelses tilskudd Anti Plakk

    Norsk Dyrehelse tilbyr et utmerket tilskudd som kan hjelpe til med å fremme bedre munnhelse hos hunder og katter. Anti Plakk inneholder ingredienser som fremmer munnhelsen. Gi Anti Plakk regelmessig for å forebygge og fremme friskere ånde og bedre munnhelse.

Det som gjør Norsk Dyrehelses Anti Plakk spesiell på markedet, er at den inneholder Fucus vesiculosus, et naturlig plantestoff fra sjøalger. Fucus vesiculosus absorberes i blodet, og i kombinasjon med dyrets egen spytt skaper de en sammensetning som hindrer nye belegg i å feste seg til tennene. Det er velkjent at god spyttproduksjon hos dyr kan bidra til å avvise bakterier som fører til plakk og tannstein.

Munnhelse er avgjørende for dine hunders og katters generelle velvære. Dårlig ånde kan være et tegn på underliggende problemer. Derfor er det viktig å sjekke med veterinæren din hvis du er usikker på din hunds eller katts munnhelse.

Denne artikkelen fokuserer på "tre tips for hunder med dårlig ånde".

SLU har gjennomført en studie som viser hvor mange dyreeiere som har problemer med munnhelsen. Du kan lese mer om det her!