Tips for å ta vare på hundens mage

Tips for å ta vare på hundens mage

Tips for å ta vare på hundens mage. Har hunden din løs eller treg mage? Har hunden din fordøyelsesproblemer eller skal den gjennomgå en fôrbytte? Har hunden din ubalanse i tarmfloraen?

Diaré og urolig mage er tegn på at hunden din trenger litt hjelp. En sunn og balansert mage er en grunnleggende faktor for at hunden skal kunne nyte maten sin, ta opp viktige næringsstoffer og opprettholde et sterkt immunforsvar. Men hva skjer når hundens eller kattens mage ikke fungerer som den skal?

Når magen ikke fungerer som den skal, er det visse symptomer du kan se etter hos hunden eller katten din. Dårlig appetitt – Redusert appetitt, nekter å spise maten, benet eller godbiten kan være et tegn på urolig mage. Endret avføring – Løs, vannaktig eller hard avføring kan være tegn på mageproblemer. Avføringen skal være fast og ha en brun farge. Fargen kan variere fra mørkebrun til lysere nyanser av brun, avhengig av hva hunden eller katten spiser. Endret konsistens på avføringen kan skyldes stress, intoleranse/allergi eller infeksjon, blant annet. Oppkast – Ved en betent eller irritert mage kan hunden din kaste opp flere ganger. Magesmerter – Tegn på dette kan være at hunden eller katten din virker sky og unnvikende.

Probiotika og Mave-Tarm fremmer en sunn mage.

Tips for å fremme hundens eller kattens magehelse. Å forebygge og fremme en sunn magehelse er viktig for en glad hund eller katt. Hos Norsk Dyrehelse finnes det tilskudd for tarmhelsen og mage-tarmkanalen.

Probiotika

I tilskuddet inneholder 1 dosemål 900 millioner melkesyrebakterier og fremmer en stabil tarmflora. Kan brukes ved diaré, forstoppelse, stressende situasjoner som påvirker magen, antibiotikabehandling eller fôrbytte. Probiotika er et tilskudd for alle aldre og kan brukes forebyggende eller akutt og midlertidig. Har hunden eller katten din følsom mage, anbefaler vi Probiotika fra Norsk Dyrehelse. Med høye doser av aktive stoffer forebygger du for en stabil mage. Tilskuddet stabiliserer tarmfloraen og kan være en livredder når magen er i ubalanse. Mange hunder med magesår liker å bruke vår Probiotika.

Mave-Tarm

Mave-Tarm fra Norsk Dyrehelse hjelper hunden din med løs eller hard avføring. Tilskuddet inneholder psylliumfrø som er geléaktige kostfiber for mave-tarmkanalens normale funksjon. Fibrene absorberer væsken og danner en gelélignende konsistens som øker tarmens aktivitet og akselererer prosessen. Dette kan være ønskelig ved hard mage hos hunden eller katten din. Når hunden eller katten din spiser Mave-Tarm, er det viktig å blande det med vann for at det skal oppnå den ønskede effekten, da fibrene absorberer vann. Hvis du ikke blander med vann, er det risiko for forstoppelse. Dette er et fôrtillskudd for både hunder og katter, og passer for alle aldre. Mave-Tarm fremmer normal avføring.

Hva er forskjellen mellom våre psylliumfrø og matbutikkens?

Det er forskjell på frø og frø, og det er stor forskjell i kvalitet på forskjellige psylliumfrø. Våre frø er mer geléaktige, og vanligvis bestiller matbutikker inn mye mer enn det vi gjør, derav vår prissetting. Så det er både kvalitet og kvantitet som spiller inn. Vi velger å beholde produktet fordi det er veldig verdsatt av mange. Hvis du velger å kjøpe fra matbutikken, vil vi sterkt anbefale psylliumfrø av høyeste kvalitet for å oppnå den ønskede effekten du er ute etter!

Probiotika og Mave-Tarm er to tilskudd for hunder og katter som har problemer med magen eller avføringen. Ustabil tarmflora kan forårsake ubehag og til og med unormal avføring. En ustabil mage trenger tilskudd for å stabiliseres. Her gir vi deg tips om hva du kan gjøre når hunden din har dårlig mage.

Hva sier avføringen?

Avføringen kan si mye om hundens eller kattens tarmsunnhet og velvære. Her lister vi opp vanlige spørsmål om hundens avføring.

Endret farge på avføringen

Avføringens farge kan endres avhengig av hva for eksempel hunden har spist. Mat som mango, rødbeter og fargerik mat kan endre fargen. Hvis hundens avføring har en annen farge, vent i 48 timer og hold øye med avføringens farge.

Blod i hundebæsjen

Ser du at hundens avføring inneholder røde flekker som noen ganger kan bli striper i avføringen, kan dette skyldes sår i endetarmsåpningen. Bestill time hos veterinæren.

Bæsjen har farge som er gul eller/og oransje

Hvis hundens avføring er oransje eller/og gul i visse områder eller bare denne fargen, kan det være et tegn på leverproblemer. Hvis avføringen ikke har endret farge innen 48 timer, anbefaler vi å oppsøke veterinæren.

Grå hundebæsj

Hvis avføringen har en grå nyanse og også er litt oljeaktig eller slimete, kan dette indikere fordøyelsesproblemer. Fordøyelsesproblemer kan skyldes flere forskjellige årsaker. Hvis hunden din også har problemer med å spise mat, bør du oppsøke veterinær så snart som mulig.

Hunden har grønn bæsj

Hvis hundens avføring har en grønn nyanse, kan dette være en indikasjon på fordøyelsesproblemer. Oppsøk veterinær så snart som mulig.

Svart og/eller rødbrun hundebæsj

Hvis hundens avføring har en svart eller rødbrun nyanse, kan dette være en indikasjon på blødninger øverst i fordøyelsessystemet. I dette tilfellet bør du søke veterinærhjelp umiddelbart.

Hva er en god konsistens på hundebæsj?

Hundebæsj bør ha fast konsistens, være kompakt og fuktig. Løs avføring hos hunden er vanligvis indikasjoner på at din firbente venn har konsumert noe som ikke er bra for magehelsen, eller føler seg stresset, spiser feil type mat eller har blitt smittet av parasitter. Diaré over lengre tid kan forårsake betennelse i analkjertlene. Hvis hunden din slikker seg mye rundt endetarmsåpningen eller gnikker baken mot teppet, kan dette være tegn på betennelse i bakparten. Gå til veterinæren for hjelp med eventuell tømming.

Tips for å ta vare på hundens mage – nå er du ekspert på hundens avføring!

En plutselig endring i kostholdet kan være årsaken til løs avføring eller diaré. Så hvordan hundens avføring ser ut, kan si mye om den fysiske tilstanden.

I denne artikkelen fikk du lese om; Tips for å ta vare på hundens mage.

Hvis du vil vite mer om diaré hos hunder, kan du lese mer hos Agria her.